Lokale tijd: 

28 september.

Gunnison - Cripple Creek. (151,61 mijl - 3u58´)Grotere kaart weergeven

Vandaag brengt onze tocht ons al een stukje dichter bij Denver. Na een uitgebreid ontbijt, jawel, deze keer waren er zelfs omeletten aanwezig, beginnen we onze tocht.

Onze eerste stop is de "Royal Gorge Bridge". Deze brug is de hoogste hangbrug ter wereld. Het brugdek ligt op ongeveer 321 meter boven de Arkansas rivier. Maar ook hier heeft de winterslaap blijkbaar al toegeslagen. De south-rim is reeds gesloten. Via de north-rim kan de brug nog bereikt worden. Spijtig genoeg is deze brug een toeristische attractie in een pretpark, hierdoor wordt de toegangsprijs wel erg hoog, 25 dollar per persoon, en dit om alleen maar de brug eens te bekijken en er over te lopen. Deze prijs vinden we toch wat overdreven. Naast ons klaagt een Amerikaans koppel ook over de prijs, en als ze dan horen dat we Belgen zijn, beginnen ze zich nog uitgebreid te verontschuldigen tegen over ons. Typisch Amerikaans hoor, ik heb in mijn leven nog nooit zoveel verontschuldigingen gehoord als de periode die we hier doorgebracht hebben. Eveneens wordt je door bijna elke Amerikaan begroet. Wat een verschil met ons arm Belgenlandje. Daar krijg je soms nog geen goeiedag van mensen die je dagelijks ziet.
Maar goed, even verderop is er een pad waar we de brug kunnen fotograferen.Nog iets typisch amerikaans, toch op plaatsen waar er weinig mensen wonen, zijn de ellenlange rijen brievenbussen. Soms moet een bewoner een paar mijl rijden om zijn post op te halen. Ik vind dit nog altijd een raar zicht.Na ons middagmaal in Canon City, rijden we naar onze eindbestemming voor vandaag, "Cripple Creek" of beter gezegd "Victor" een gehucht dat er naast ligt.

Victor is een spookstadje gelegen op een hoogte van meer dan 3000m, ik denk dat zowat de helft van de huizen leegstaat, en het bewonersaantal daalt nog steeds. Vroeger was er werk in de goudmijnen, nu is er nog slechts èèn die werkt.

Maar wat ons vooral aantrok wat het leuke oude hotel. Het, hoe kan het ook anders, "Victor hotel". Het hotel is gebouwd in 1899, maar is ondertussen uiteraard al gerenoveerd. Bij het binnen komen krijg je al een speciaal gevoel.Aangezien er niemand aanwezig aan de receptie kijken we even rond. Wat tevens ook opvalt is de oude lift van het jaar 1900. Dit is de oudste nog werkende lift in de USA.Als er nog steeds niemand opduikt bij de receptie gaan we maar wat dichter kijken en zien daar toch wel een raar bord staan. Blijkbaar moet je de telefoon nemen die er staat en een nummer bellen.Even later komt een dame opdagen en kunnen we inchecken. Op de derde verdieping, wat bij ons eigenlijke de tweede is, voor amerikanen is gelijkvloers het eerste verdiep, stappen we uit en krijgen onmiddellijk een prachtige gang te zien.Ook onze kamers zijn allemaal in dezelde stijl, smaakvol ingericht en met behoud van het oude karakter.Later gaan we nog even het stadje "Cripple Creek" opzoeken om wat te eten, want in Victor is er niets! In Cripple Creek, ook een oud goudmijnstadje, staan ook nog een heleboel authentieke gebouwen, maar bijna allemaal zijn het casino's, het is er zowaar Las Vegas in het klein.

Hiermee zit onze dag er opnieuw op.
Morgen trekken we verder naar "Grand Lake", onze laatste halte voor we opnieuw in Denver aanbelanden.

Slaapwel.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain.