Lokale tijd: 

26 september.

Durango


Na de vermoeiende dag van gisteren zijn we deze morgen wat later gaan ontbijten, zo rond 8u00. Vandaag staat "Mesa Verda" op het programma. Echt ver rijden is het niet, maar we zijn toch vlug weeral anderhalf uur kwijt.

Eens aangekomen besluiten we om geen begeleide tour te boeken maar het park zelf te verkennen.

Zo brengt onze tocht ons langs restanten van Pithouses. Deze woningen zijn deels ondergronds gebouwd en hebben meestal een grote kamer met een vuurplaats, en een of meer kleinere kamers en dateren van rond 550 N.C.Ook de klifwoningen zoals "Cliff Dwelling Square Tower House" liggen op ons pad.En uiteraard ook het gekende "Cliff Palace"

Na het middageten willen we onze tocht verder zetten, maar in de krant van het park, bij elk National Park ontvang je bij de ingang een gratis plan en krantje, staat te lezen dat reeds meerdere wegen voor het publiek afgesloten zijn. Hier beginnen ze wel vroeg aan hun winterslaap.

We keren dan maar terug naar het hotel in Durango.
Inmiddels is het toch weeral 15u00 geworden, de tijd vliegt hier voorbij, en na een kleine siësta, trekken we naar het centrum van Durango.
Mainstreet is voor een stukje afgesloten voor de "oktoberfeste", ik dacht nochtans dat we september zijn, ('t kan niet missen dat ze hun parken zo vroeg sluiten).
We lopen via de winkelstraat naar het station. Dit is echt een bezoekje waard. De tijd is hier precies blijven stilstaan, uiteraard is dit alles voor het toerisme gedaan, maar als je zo een stoomlocomotief met authentieke wagonnetjes door het stadje ziet rijden geeft dit toch een aangenaam gevoel.

Daarna gaan we nog lekker uit eten in de "Steamworks Brewary Co."Tegen 20u00 zijn we dan terug op onze kamers, vandaag was een vrij rustige dag en dat mag al eens, want er staan nog drukke dagen op onze programma.

Slaapwel.

Dirk

groetjes van Anne en Alain