Lokale tijd: 

25 september.

Moab - Durango. (281,48 mijl - 7u10´)Grotere kaart weergeven

Deze morgen waren we reeds vroeg uit de veren, we hadden opnieuw een lange trip voor de boeg met een aantal niet te missen bezienswaardigheden.
Om 6u30 zaten we aan de ontbijttafel en om 7u15 waren we al op weg naar "The Valley Of The Gods" zowat "Monument Valley" maar dan veel minder toeristisch.
Het is wel opletten geblazen op de onverharde wegen, er zijn vele putten en kuilen. Een 4x4 zou hier zeker van pas komen.
Ook hier weer schitterende zichten van de toch wel speciale rotsformaties.

We blijven hier toch wel anderhalf uur plakken en zetten dan koers naar een ander "speciaal geval", namelijk "Goosenecks State Park". Het ligt aan een diepe meander van de rivier San Juan in de staat Utah, en wat je te zien krijgt zit eigenlijk al in de naam vervat.Na een half uurtje, het is inmiddels rond 13uur zetten we onze tocht verder naar Bluff om er een stukje te eten. Dit plaatsje kennen we nog van onze vorige reis.
Na de lunch blijft er nog genoeg tijd over om toch nog opnieuw even naar "Monument Valley" af te zakken. Ook hier waren we de vorige keer al geweest, maar ditmaals wilden de Valley in de namiddagzon eens bekijken. Het was zeker opnieuw de moeite, alhoewel de wegen er niet op verbeterd waren. Akkoord, de toegang is slechts 5 dollar per persoon, maar wij konden ons niet van de indruk ontdoen dat de wegen opzettelijk niet onderhouden worden, opdat de bezoekers hun eigen wagen zouden laten staan, om een tochtje te boeken met èèn van hun pick-ups aan 40 dollar per persoon.De late namiddagzon brengt wat van haar verwacht wordt, schitterende kleuren op de "messa's"

Inmiddels is het 18u30 geworden en meer dan tijd om onze tocht verder te zetten. We moeten nog zo'n 3u30 rijden naar Durango.
Het is dan ook 22u00 als we inchecken in ons motel. Eten zal er niet meer bij zijn, maar gelukkig is er aan de overkant van de straat een supermarkt die tot 23u00 open is. Gelukkig voor ons, maar minder voor de mensen die er moeten werken.
Het zit er dus aan te komen dat er opnieuw overuren zullen geklopt worden, na mijn douchke, dat erg nodig was, nog dit verslag maken en onder wol kruipen, alhoewel, geen wol, 't is hier veel te warm. Maar des te beter voor onze uitstappen.

Tot morgen.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain.