Lokale tijd: 

22 september.

Vernal - Moab. (244,82 mijl - 5u48ยด)Grotere kaart weergeven

Deze morgen zijn we in de supermarkt onze croissants en een paar muffins gaan oppikken en zetten dan koers naar Moab, maar uiteraard niet zonder de noodzakelijke tussenstops onderweg.

Onze eerste stop ligt dicht bij Vernal, namelijk het "Dinosaur National Monument".
In dit park van 800 km² zijn in 1909 voor het eerst fossielen gevonden. Het museum waar de fossielen bewaard worden, was wegens renovatiewerken gesloten. Jammer, maar ook in het park is nog èèn en ander te zien, zoals onderstaande muurschilderingen.En ook deze merkwaardige rots, beter gekend als "Turtle Rock" Het uiteinde lijkt wel op een schilpaddenkop.Ook dit diertje kwam ons even bezoeken.We rijden verder naar "Fruita", 's middags eten we een broodje bij Subway en na de middag doorkruisen we het "Colorado National Monument".Ook hier weer waanzinnige beelden van wat moeder natuur allemaal te bieden heeft.

Ondertussen is het weer niet zo best meer, onderweg naar Moab wordt het steeds slechter, hevige regenbuien en windstoten doen ons het ergste vrezen. De weersvoorspelling voor deze dag waren wel niet schitterend, maar we hadden toch gedacht dat het in de namiddag zou opklaren. We rijden via "Highway 128" naar Moab, deze highway laat normaal prachtige beelden zien maar door het regenweer is er weinig pret te beleven, en dan .., als een godsgeschenk breekt de zon door de hemel en krijgen we beelden te zien die waarschijnlijk weinigen al mogen hebben aanschouwen. Midden in het prachtige landschap verschijnt een regenboog, enig mooi.We zijn slechts op enkele kilometers van Moab, maar aangezien het reeds 18u00 is besluiten we om een stuk terug te keren en te genieten van de ondergaande zon die de rotswanden schilderachtig verlicht. We krijgen er maar nier genoeg van en vele tientallen foto's later kunnen we dan opnieuw onze reisweg vervolgen.

Rond 19u30 bereiken we ons motel "The Big Horn Lodge Inn". We waren van plan om hier 3 nachten te boeken, maar kunnen enkel een kamer krijgen voor deze nacht, voor de volgende 2 nachten hebben we de Super 8 geboekt. Kort na onze aankomst zijn we dan nog gaan eten in hetzelfde restaurantje als waar we twee jaar geleden ook al waren. En ook deze keer is het eten weer erg lekker en tegen hèèl democratische prijzen.
Morgen moeten niet vroeg op want we zitten met onze neus op "Canyonlands NP".
Volgens de laatste weerberichten zou het morgen opnieuw een stralende dag worden, hopelijk hebben ze gelijk.

Slaapwel.

Dirk.

Groetjes van Anne en Alain