Lokale tijd: 

21 september.

Jackson - Vernal. (321,87 mijl - 8u08ยด)



Grotere kaart weergeven

We hebben overnacht in het Gables Motel. Dit kleine motel met nette kamers ligt even buiten Jackson.



Deze nacht was vrij koud met nachtvorst, maar eens de zon boven de bergen komt wordt het vlug aangenaam warm.

Deze rit wordt een vrij saaie maar helaas noodzakelijke tussenstap in ons reisschema.
We gaan nog maar eens tanken en dachten in het benzinestation een vlug ontbijt mee te nemen, jammer genoeg was er niets deftig te eten. We waren dus genoodzaakt om onderweg een stop in te lassen. Maar vind op die superlange wegen maar eens een plaats om iets te eten. Soms duurt het wel een half uur eer er weer een dorpje opduikt, en dan moet je nog geluk hebben dat er een winkeltje is. Voor elk dorp of elke stad staat er een bordje met het aantal inwoners en op welk hoogte het dorp gelegen is. Zo zijn we een dorp tegen gekomen met 12, jawel, twaalf inwoners. Houd daar maar eens verkiezingen.

Na anderhalf uur rijden zien we toch naast de weg een klein benzinestation met èèn pomp en een winkeltje. Zoals wel meer voorkomt is ook dit kleine winkeltje kraaknet, de toilleten superproper. We kopen een donut, onze eerste, en nemen nog een koffie, nu ja, wat voor koffie moet doorgaan. Dan is de koffie op het werk een delicatesse. Anne's voornemen van gisterenavond om wat te dieëten valt in het water als ze daar heerlijke hotdogs ziet liggen. Even was er twijfel, 's morgens om 9u30 een hotdog? Wat zullen de mensen zeggen? Awel, niets, integendeel, een vriendelijke man komt het winkeltje binnen en ziet Anne de hotdog eten, het eerste wat hij zegt is: "Aah, Coffee and a hotdog, food for the gods". Welja, dit is Amerika.

Onze dagtrip zal eindigen in Vernal, een klein stadje in Utah, maar eerst gaan we nog even de "Red Rock Canyon" bezichtigen. Een korte trail brengt ons naar een platform, waar ons alweer een schitterend uitzicht voorgeschoteld wordt.





We komen ook een Frans echtpaar tegen die momenteel met een mobilhome op wereldreis zijn. We blijven een hele tijd met hen praten en wisselen wat website-gegevens uit.

Zoals weer meer voorvalt worden we opgehouden door wegenwerken. Zoals je uit onderstaand snapshot kan zien hebben ze hier andere manieren om hun mensen aan het werk te houden.



Het is nog vrij vroeg als we in Vernal aankomen. We nemen twee kamers in het vernieuwde Motel 6, gaan nog even uitrusten en ons opknappen om nadien nog wat te gaan eten in het stadje.



Nadien kopen we nog wat voeding in de supermarkt, deze sluit pas om 22u00 en is morgen alweer om 6u00 open, goed op tijd dus om daar wat vers gebakken croissants te gaan kopen alvorens we vertrekken naar Moab.

Slaapwel.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain