Lokale tijd: 

18 september.

Cody


Zoals gewoonlijk begint onze dag met na het ontbijt onmiddellijk te vertrekken voor een hele dag. Vandaag staat dag 1 van Yellowstone NP op het programma.
Nadeel aan deze parken is dat de dichtsbijzijnde stadjes nogal veraf liggen. Zo moeten we ook vandaag weer een tocht van 2uur afleggen voor we ter plaatste zijn en dan, uiteraard 's avonds nog terug keren ook. Maar zoals altijd is het deze keer ook weer de moeite.

Als je de oostelijke weg neemt om het park binnen te rijden krijg je o.a. het "Yellowstone Lake" te zien.Even verderop, bij het volgende kruispunt volgen we de weg naar "Old Faithfull". Een uitbarsting van deze geiser kan tot 32.000 liter kokend water zo'n 56 m hoog spuiten. Reeds meer dan 137.000 uitbarstingen werden genoteerd, die anderhalve tot 6 minuten duren, met tussen iedere uitbarsting een half uur tot twee uur. Een echt spektakel om te bekijken.

Het park heeft ongeveer 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geisers, via een netwerk van aangelegde houten paden, maken we een lange wandeling en bewonderen al het moois. Geniet even mee.Het middageten, nou ja middageten, het is al rond 14u30, nemen we in een prachtig houten gebouw dat dateert van 1904 "The Old Faithfull Inn"

Daarna brengen we nog een bezoek aan een ander bekende warmwaterbron de "Grand Prismatic Spring". De bron is 75 bij 90 meter en heeft een diepte van 49 meter. Het water heeft een constante temperatuur van 85°C. Gemiddeld komt er 2000 liter water per minuut vrij uit de bron. Jammer genoeg kan je deze bron maar perfect fotograferen vanop een hoogte, maar van op de grond krijg je ook prachtige beelden.We rijden verder naar de Canyon. Onderweg worden we opgehouden door wegenwerken.
Het rare in Amerika is dat er hier daadwerkelijk steeds iemand met een bordje staat met STOP op om iedereen tegen te houden. Een tweede hield zich bezig met tegen iedere chaffeur te zeggen hoelang de vertraging ging zijn.
Eens aangekomen zien we dat de omstandigheden om foto's te maken verre van ideaal zijn. We moeten hier 's morgens komen, en dat is exact wat we gaan doen. Toch even een impressie.Het is rond 18u45 dat we de terugreis aanvatten. Onderweg stoppen we nog even om de zonsondergang te bewonderen.Rond 21u15 zijn we dan opnieuw aanbeland in Cody, waar we gaan eten in het "Irma Hotel" nog opgericht door "Buffalo Bill" en dit is ook te merken aan het interieur.Het is ondertussen na tienen als we op onze kamers zijn. Na het afwerken van de gebruikelijke taken is het alweer bedtijd.

Slaapwel.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain