Lokale tijd: 

17 september.

Keystone - Cody. (439,00 mijl - 7u29´)Grotere kaart weergeven

Deze morgen zaten we reeds om 7u00 aan de ontbijttafel en na de wagen wat gefatsoeneerd te hebben waren we rond 8u00 klaar om de tocht van 460 miles (740 km) aan te vangen. We checkten uit ons Super 8 motelletje, waar we 2 nachten hebben verbleven. We waren er zo tevreden dat we onmiddellijk het volgende Super 8 motel in Cody (nabij Yellowstone NP) voor de volgende 2 nachten geboekt hebben. Deze keten is wel wat duurder dan Motel 6, maar het loont wel de moeite: ruime moderne kamers en mooie badkamer. En het voornaamste is dat het er erg proper is. Nog een pluspunt is dat het ontbijt inbegrepen is in de kamerprijs, wat zeer zelden is in de USA. Het ontbijt is dan nog, naar Amerikaanse normen, redelijk uitgebreid: toast, baggles, muffins, cornflakes, fruitsap en koffie.

Dus zoals ik reeds schreef vertrokken we rond 8u00 met als tussenstop een bezoekje aan 'Devils Tower'. Sommigen onder jullie zullen deze vulkaanrots wel herkennen vanuit de film van Spielberg 'Close and counters of the third kind'.Voor de Indianen een heilige berg, voor de blanken een wat kinderachtige legende van 6 zusters die op de vlucht zijn voor een beer. Ze kropen in een boom en die begon te groeien. De beer klauwde aan de stam om hen te proberen vangen, vandaar de groeven. Na wat mooie plaatjes te hebben geschoten zetten we onze tocht verder.

Rond 15u00 komen we eindelijk in een dorpje terecht en vinden we toch een restaurantje om iets te eten. In Amerika kun je trouwens uren rijden zonder 1 huis te zien, laat staan een restaurant. De jongens eten een reuzensandwich en ik een soort hamburger met kalkoen. Ik moet toegeven dat het wel lekker was.

Na enkele uurtjes rijden we de bergen van Big Horn in en daar slaat het weer in enkel seconden om van zonnig naar koud, winderig en heel wat mist. Je zag haast geen steek meer.We begonnen al te fantaseren hoe we ons morgen zouden kleden: muts, sjaal en wanten. Want het is nauwelijks 6°C. Maar eenmaal de top bereikt (2800 m) sloeg het weer terug om naar zonnig en dit terug in een paar seconden. Ongelooflijk!De temperatuur bleef wel aan de lage kant en wanneer we in Cody toekomen zo rond den achten was het maar 38°F (zo'n 3°C). Brrr, bitter koud. Hopelijk wordt het morgen in de dag wat warmer. We zullen toch onze fleeces en jassen moeten bovenhalen denk ik. Het meisje aan de balie van het motel sprak zelfs over sneeuw. Laten we daar nog maar wat van gespaard blijven. Daar Yellowstone op een plateau ligt op een redelijke hoogte kan het er in september 's nachts al vriezen. Gelukkig wordt het overdag wel nog zo'n 18°C. We zullen morgenvroeg wel zien wat weer het wordt.

Na een bezoekje aan Pizzahut juist naast ons motel keren we voldaan terug voor een hopelijk goede nachtrust. Welterusten!

Morgen zal het verslag van Dirk zijn.

Anne
Groetjes van Alain en Dirk