Lokale tijd: 

16 september.

Keystone


Na het ontbijt zijn we opnieuw naar "Mount Rushmore" geweest, het weer was schitterend en het zonlicht viel prachtig op de hoofden van de presidenten.Veel tijd om te blijven was er niet dus zijn we zo vlug mogelijk vertrokken naar "Custer Park". In dit park hopen we o.a. een kudde bizons te zien. Tevens zijn er prachtige houten bruggen en verschillende tunnels. Alleen al door het park rijden geeft en apart gevoel.Helaas de bisons zien we niet maar wel enkele andere inwoners.Het duurt een drietal uur eer we de rondrit van het park afgewerkt hebben. Het is inmiddels al rond 13u00, dus gaan we eerst op zoek naar wat eten. We gaan naar het prachtig eethuis waarvoor we gisteren geen tijd hadden. We bestellen alle drie een slaatje en onze beslissing is unaniem. Lekker!!!

Rond 14u00 vertrekken we dan richting "Badlands NP". Het is opnieuw een eindje rijden maar het zou de moeite waard zijn. Na opnieuw een tankbeurt en anderhalf uur verder staan we aan de rand van het park. Tja, dit is opnieuw buitengewoon mooi, we besluiten om het park volledig te doorkruisen en te blijven tot zonsondergang. Veel kan ik hier niet meer bij zeggen. Ik laat beter de foto's spreken.

Het is rond 19u15 als de zon achter de horizon verdwijnt en dat is voor ons het teken om weer huiswaarts te keren. Nog gauw de GPS programeren en... 't zal niet waar zijn zeker, volgens de berekeningen van de GPS zullen we Keystone bereiken om 21u08. Laat nu alle restaurants hun deuren sluiten om 21u00. Alle drie, zoals we zeggen "scheel van honger" komen we om 21u05 aan in Keystone. Ik drop Anne voor de deur van het restaurant, ze zal gaan kijken of we nog binnen mogen. Wij gaan de wagen parkeren en bij het naderen van het restaurant zien we dat het Anne gelukt is om nog binnen te glippen. Gelukkig maar want we hebben er erg goed gegeten. Pas rond 22u00 zijn we terug op de kamer en na een verkwikkende douche en wat inpakwerk kan ik om 23u30 beginnen aan mijn verslag, het zal weeral ruim na middernacht zijn als ik in bed kan en dan zeggen dat we er morgen opnieuw vroeg uitmoeten voor een lange tocht.

Slaapwel.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain.