Lokale tijd: 

15 september.

Estes Park - Keystone. (382,68 mijl - 6u44ยด)Grotere kaart weergeven

Vandaag staat er een erg lange rit op het programma, vroeg vertrekken is dus de boodschap. Om 7u00 nemen we ons ontbijt in het motel, geen deluxe ontbijt maar net wat we nodig hebben.
Nadien nog gauw alle bagage inladen en op naar Keystone.
Onderweg kunnen we wel genieten van de mooie landschappen, maar helaas, tijd om te stoppen is er niet.Regelmatig krijgen we ook nog het bezoek van zo'n typisch Amerikaanse goederentrein, ik heb de wagons niet geteld, maar het konden er gerust 100 zijn. Het is dan ook nodig dat er voorraan twee locomotieven zijn en achteraan wel vier.

Rond 9u30 is het tijd voor onze eerste tankbeurt. Alain heeft eventjes de dollars en de gallons omgerekend en kwam zo tot een prijs van 0,54 eurocent per liter. Wat een verschil met ons Belgenlandje!!
Een tweetal uurtjes verder rijden we door het stadje Scottsbluff, het is eigenlijk nog wat vroeg om te eten, dus rijden we maar door. Jammer dat we niet gestopt zijn, want het duurt nog tot 14u00 eer we opnieuw een stadje op onze weg vinden waar er iets deftig te eten valt. Van eindeloze wegen gesproken.Onderweg naar het hotel moeten we nog langs Wind Cave NP, hier zijn er o.a. nog heel wat bizons te vinden.Nog wat verder zien we het prachtige beeld van Crazy Horse.Ook hier geen tijd om te stoppen, want we moeten ons motel nog boeken, en het is best dat we daar niet te lang mee wachten want het ligt vlakbij Mount Rushmore, een echte toeristische trekpleister. Het is reeds rond 17u00 als we onze intrek nemen in een Super 8 motel.
Vervolgens zijn we nog vlug naar Mount Rushmore gereden om er de vier koppen van de presidenten te bewonderen. Helaas zat het licht niet mee. Je moet er 's morgens naar toe. Dan schijnt de opkomende zon over de hoofden van de heren. Toch schieten we al wat plaatjes want je weet maar nooit dat het morgen slecht weer is.Een ranger gaf ons ook nog mee dat er 's avonds een speciale voorstelling is met verlichting. Dus besluiten we om vlug iets te gaan eten in het dorpje Keystone, een tweetal mijl van Mount Rushmore en tevens het dorp waar de Super 8 gevestigd is.
De Routard maakt de keuze voor ons makkelijker, maar helaas is er in het restaurant van onze keuze een wachttijd van twintig minuten. Dit kunnen we ons niet permiteren, anders zijn we te laat voor het lichtspel. We besluiten om even verderop een restaurantje uit te proberen. Zeker de formule van de saladbar "all you can eat" ziet er goed uit. En het is nog gezond ook. Het eten was voortreffelijk en om precies 19u45 vertrekken we opnieuw richting Mount Rushmore voor het avondspektakel.
We krijgen eerst een woordje uitleg van een ranger en krijgen nadien een filmpje voorgeschoteld over wat de vier presidenten voor Amerika betekend hebben. Nadien kregen we de mooi verlichte hoofden te zien. Met behulp van mijn statief kon ik ze goed vastleggen.Om 20u45 is het dan weer tijd om naar het motel te gaan.
Nu nog gauw een doucheke, dit verslag schrijven en in bed duiken. Het wordt morgen een drukke dag!

Dirk.

Groetjes van Anne en Alain.