Lokale tijd: 

14 september.

Denver - Estes Park. (79,54 mijl - 2u12´)Grotere kaart weergeven

Hi folks, how are you today? Dat is de openingszin van de meeste Amerikanen wanneer je een winkel of een restaurant binnenkomt. Raar, maar waar.

Vandaag terug redelijk vroeg op. Het uurverschil speelt nog altijd wat mee. We zijn zo rond 8u00 vertrokken op weg naar Estes Park. Een stadje aan de ingang van 'The Rocky Mountains National Park'.Zo rond 9u30 rijden we het kleine stadje 'Nederland' binnen, waar we een lekker ontbijt eten.Buiten op het terras by the way.Het was prachtig weer vandaag, alhoewel we reeds op 1700 m hoogte zitten. Alain eet zijn eerste muffin, ik moet toegeven dat het een erg lekkere was. Na nog wat te hebben rondgehangen verlaten we Nederland op weg naar Estes Park.Daar aangekomen, zo rond 12u00 checken we in in ons Super 8 motelletje. Mooie, ruime kamers voor een redelijke prijs. Daarna wat rondgewandeld in het centrum en een kleinigheid gegeten.
Zo rond 14u30 zijn we dan vertrokken naar The Rocky mountains NP. Aan de ingang gekomen kopen we onze jaarpas, daarmee kunnen we dan alle Nationale Parken binnen.

We willen absoluut de Trail Ridge Road doen. Dat is de hoogste weg van Noord-Amerika. Zo'n 3700 m. Jullie kunnen wel denken dat we daar prachtige foto's genomen hebben.

Plotseling wijst een dame met haar vinger naar iets. Ha, ons eerste beestje: een vrouwtjeselk (een soort hert).Na de Trail Road Ridge gaan we op weg naar Bear Lake, waar we weer enkele mooie plaatjes schieten met een prachtige ondergaande zon.

Op de weg terug naar Estes Park zien we een kleine file staan. We vragen ons af hoe dit komt, maar plots zien we dan rechts van de weg een hele kudde Elken staan grazen met een prachtig mannetjes exemplaar. Dirk en Alain nemen enkele foto's, ik zat aan de verkeerde kant van de wagen.Terug aangekomen in Estes Park zoeken we een restaurant om wat lekkers te kunnen eten en jawel hoor, we hebben er ook lekker gegeten. Het zijn ginder niet allemaal keukenbarbaren.

Zo, dit was het dan voor vandaag, morgen meer weer met Dirk !

Anne,
groetjes van Alain en Dirk.