Lokale tijd: 

13 september.

Denver


Vandaag stond de verkenning van Denver op het programma.
Denver is de hoofstad van de Staat Colorado en telt ongeveer 567.000 inwoners.
Daar Denver slechts op een boogscheut van ons Motel ligt moesten we niet vroeg uit de veren. Helaas smeet het drukke ochtendverkeer roet in het eten. Onze kamers liggen te dicht in de buurt van een drukke weg en zowel Anne, Alain als ik zijn al vroeg uit de veren.
Aangezien er in de Motel 6 ketens geen ontbijt geserveerd wordt, kiezen we voor een ontbijt in de stad. Via de "Routard" maken we kennis met een fijn eethuis, waar we heerlijke ontbijtkoeken geserveerd kregen.Met een goed gevulde maag zijn we dan aan de verkenning van Denver begonnen.
We gaan even kijken in het mooie station.

Nadien wandelen verder het centrum in, we krijgen een mix te zien van prachtige nieuwe gebouwen en al wat oudere, typisch Amerikaanse gebouwen.

Een gekende straat is "Mall Street". Een verkeersvrije winkelstraat. Maar shoppen doen we nog niet, dit houden we voor de laatste dagen.We brengen ook een bezoekje aan de eerste metodistische kerk van Denver.Het is middag als we besluiten om terug te keren naar de auto en te gaan eten in hetzelfde restaurant als deze morgen.


Deze jongens poseerden graag voor onze camera's

Ondertussen is het erg warm geworden, ongeveer 32 graden, puffen dus. We nemen allen een lichte maaltijd en houden het warm eten voor 's avonds. De sandwich met tonijnsla is heerlijk vers en smaakt erg lekker.
We moeten nog wat boodschappen doen en besluiten een Walmart op te zoeken, op 4 mijl van het centrum ligt er zo'n gigant, ideaal dus om met dit warme weer even te kunnen verpozen in deze koele oase. Buiten frisdrank, water en wat fruit hebben we nood aan een kleine frigobox.
Nadien keren we terug naar onze motelkamer om wat te rusten, ons op te frissen en redelijk vroeg te vertrekken voor ons avondeten.We kiezen voor de dagsoep en Alain neemt een halve kip in de pan gebakken met aardappelpuree met groenten, Anne neemt ook kip, maar dan wel een steak. Ik ga voor de kalkoen. De dagsoep is heerlijk maar vrij zwaar en de schotels die we nadien kregen waren weer op zijn amerikaans, veel te veel.
Na het eten maken we nog een wandeling door de stad.Inmiddels is het rond 21u00 en keren we terug naar het motel. Morgen vertrekken we om 8u00 richting Estes Park en krijgen we al een stukje Rockie Mountains voorgeschoteld. Dat zal hopelijk prachtige foto's opleveren.

Slaapwel.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain.