Lokale tijd: 

12 september.

Brussel - Denver airport - Denver motel. (22,12 mijl - 0u22ยด)Grotere kaart weergeven

Deze morgen vroeg opgestaan om de trein te halen van 7u03. De vader van Anne heeft ons, zoals altijd, naar het station gebracht. De trein had ongeveer 5 minuten vertraging, maar aangezien onze vlucht slechts om 10u55 vertrok hadden we tijd zat. De conducteur die reeds in Aalst onze tickets kwam controlen vond dat we nogal veel bagage bij hadden en liet ons dan maar eerste klasse rijden. Goed begonnen.

Alain op de trein


Anne en Dirk op trein

De verdere treinreis verloopt zonder probleem en rond 8u00 staan we reeds op Zaventem.
Aan de incheckbalie is het enorm druk, zo wordt het 9u30 eer we van onze bagage verlost zijn en onze tickets in de hand hebben.
Anne is in sneltempo nog wat TAX-free gaan shoppen.

Shoppen

Shoppen2

Op naar de douane,ook hier is erg veel volk. De controle verloopt vlot en rond 10u30 zijn we eindelijk aan onze gate aanbeland,het instappen is al volop aan gang. 3 Uur op voorhand op de luchthaven zijn is blijkbaar soms wel nodig.

Na een probleemloze vlucht, zonder veel turbulentie,landen we met een kwartier vertraging in Chicago.
Het probleem met onze tusssenlanding was dat we wat weinig tijd hadden om over te stappen. In optimale omstandigheden 2u40, nu nog slechts 2u15. Bijkomend probleem, we moeten door de immigratiedienst, dan onze valiezen oppikken en opnieuw weer inchecken, om dan nog maar eens een grondige controle van de handbagage te krijgen.
Dit gaat spannend worden.
Opnieuw een mega-file aan de immigratiedienst. Eens ik aan de beurt, toont de beambte niet veel interesse en kan ik vlug doorgaan. Anne moest wat meer uitleg geven.
Ondertussen was ik gaan kijken om de bagage op te pikken, en gelukkig was alles er al. Dan vlug nog maar eens door de douane, de bagage opnieuw inchecken en dan door de security met onze handbagage. Als bij wonder verloopt alles supervlot met als gevolg dat we om 15u15 reeds aan gate K8 staan om aan boord te gaan.

Chicago luchthaven

Deze keer vertrekt de vlucht stipt op tijd, het is prachtig weer en na de meest rustige vlucht die ik al gekend heb landen we dan uiteindelijk op onze (voorlopige) eindbestemming.
Hier geen douane of security meer, gewoon onze bagage oppikken en wegwezen. Voor de bagage af te halen moesten we wel een trein nemen, 't was wel meer een soort metro maar toch.
Eens buiten, hier is het een aangename 27 graden, nemen we de Hertz-bus die ons naar het verhuurbedrijf brengt. Eens aangekomen, laden we de bagage uit en gaan op weg om onze reeds gereserveerde huurwagen op te halen. En dan ..., dan slaat het noodlot toe.
Alain is er zich plots van bewust dat hij zijn Belgisch rijbewijs niet bij zich heeft, normaal moet dat bij de verhuurfirma getoont worden om als tweede chaffeur te kunnen fungeren. Na een paar minuten zoeken, merk ik plots dat mijn handbagage weg is, er is nochthans niemand te zien in de hal, en Anne kan zich niet herinneren dat ik ermee van de bus gestapt ben. Paniek... ben ik die echt vergeten of is ze gestolen?
Uiteraard is er onmiddelijk actie ondernomen en zijn we bij Hertz gaan vragen of er geen bagage gevonden is op het busje, wij zijn afgestapt aan de laatste halte. Een vriendelijke heer nam ons mee naar een al even vriendelijke dame, die dan met mij naar een andere depot ging. De chaffeur van het busje stond er nog en op mijn vraag of hij mijn bagage gezien had, antwoordde hij positief. Hij had het afgezet in de depot. Wat een geluk!!!
Eens terug aan de balie van Hertz kan Alain zonder problemen als bijkomende bestuurder ingeschreven worden, voor hem volstond zijn Internationaal rijbewijs.
Nu nog even onze wagen zoeken, hij stond op plaats 569,en dan komen we pas echt in vakantiestemming.
Instappen en wegwezen.

Kia

Na een twintigtal minuten staan we al aan ons Motel en het is rond 19u30 dat we op onze kamer aankomen. Eigenlijk is het in België dan reeds 3u30 in de morgen, wij hebben nog honger maar geen zin meer om nog ver te rijden om iet te eten. Het wordt dus een Burger King van achter de hoek. Tja, niet direct van het gezondste, maar we zijn vastbesoten om dit enkel nog te doen in uitzonderlijke gevallen.


Anne en Alain KB

Motel6 Denver

Iedereen is ondertussen moe en snakt naar zijn bed, gelukkig moeten we morgen niet vroeg op, dus kan ik gerust deze tekst nog afmaken, alhoewel middernacht nadert hier ook al.
Morgen zijn we de hele dag in Denver, en nu is het echt hoog tijd om in mijn bed te kruipen.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain