Lokale tijd: 

2 oktober.

Denver - Brussel


Wel, dit is dus onze laatste dag, eigenlijk was gisteren de laatste dag, want vandaag wordt het gewoon een extra lange reisdag.
Reeds om 6u30 is de wagen ingeladen en vertrekken we naar de luchthaven. Op zaterdagmorgen is er weinig verkeer en na een klein half uur staan we voor Hertz om onze KIA terug in te leveren.
Zoals gewoonlijk verloopt dit supervlot zodat we na enkele minuten al op de Hertz-bus zitten naar de luchthaven. De chaffeur vraagt aan iederen met welke maatschappij ze vliegen om daarna iedereen netjes aan de juiste plaats af te zetten. Prima service!
Aan de balie van American Airlines staat er ook erg weinig volk, dus ook hier hebben we slechts een paar minuten nodig om ons te voorzien van de nodige instapbewijzen.
Ook bij de douane verloopt alles héél vlot en zo komt het dat wij reeds om 8u00 zitten te wachten op onze vlucht van 10u15, maar liever dit dan haastig van hier naar daar te moeten hollen. Op de vlucht van Denver naar Chicago zitten we naast elkaar, maar helaas de vlucht van Chicago naar Brussel is volgeboekt en hier kunnen we alledrie niet bij elkaar zitten.
Na een perfecte vlucht van iets minder dan 2u00 land het toestel op Chicago O'Hare. In Chicago is het een uur later dan in Denver dus worden de horloges al voor een eerste keer bijgesteld.
Ditmaal moeten we onze bagage niet oppikken en opnieuw inchecken, we zitten dus in een soort transitzone en hebben meer dan 3u00 de tijd tot onze vlucht naar Brussel.
Inmiddels hebben we honger gekregen en besluiten we om Amerika niet te verlaten zonder toch éénmaal een McDonalds gegeten te hebben.
Uiteindelijk kunnen we aan boord, ik zit redelijk vooraan aan een exit, Anne en Alain zitten bijna helemaal achteraan het vliegtuig.
Waar ik zit is het tijdens de vlucht ijzig koud, is het omdat ik aan de buitenkant zit? Misschien wel want buiten is het -45°C.
We hebben wel geluk met het weer, het is een kalme vlucht en tegen we in Brussel aankomen hebben we een uur gewonnen. De horloges worden opnieuw bijgesteld want in Brussel is het zeven uur later.
Na wat wachten op onze bagage, alles is er en zonder beschadigingen, kopen we een ticket voor de trein en moeten opnieuw wat geduld hebben. De volgende trein is pas over 50 minuten.
Om 10u komen aan te Aalst waar de vader van Anne ons staat op te wachten. Zijn wagen wordt volgeladen met onze spullen en even later word ik aan de deur afgezet.
Ook deze reis was weer veel te snel voorbij.

Dirk

Groetjes van Anne en Alain.